I'm the king of the world!

alla dom här skjortorna strök jag på en dag. börjar känna mig något sånär duktig på skjortstrykning..






It's a sad, sad world

och sista inlägget för tillfället får bli en bild på femåringens hemläxa..




bara jag som tycker att den är hemsk?


nu ska jag in till guildford och shoppa igen! GÖÖÖÖTTTT



Shop 'til you drop!

slänger in ett litet collage på vad jag shoppat hittills!



-alldeles underbar börs med lila/blå blommor (ÄLSKAR DEN)
-nya solglajjor, fejk-ray bans med blommönster
-litet halsband, flaska med kork med en textremsa "once upon a time.."
-lite större halsband, spegel (båda halsbanden är från claire's alice in wonderland-kollektion)
-två par öronhängen, jordgubbar och cupcakes
-två par skor, ett par ballerina-seglarskor och ett par syperhärliga tygskor
-oversized tisha från H&M
-lite cd-skivor

allt inhandlades förra veckan inne i guildford när jag och irene sprang omkring på stan i SEX TIMMAR! gaah..
(ber om ursäkt för den otroligt kassa bildkvalitén, mobilbilder ni vet)




BTW! visst riktigt SKRIKER dom här skorna "LISA FRAAAANCK" ??






A home away from home

ooooops! nu blev det sådär skitlänge mellan blogginläggen igen.
jag ska vara ärlig och säga att det helt enkelt beror på att jag inte ids. kommer aldrig på vad jag ska skriva..
och om jag nu gör det så har jag oftast inte tid till att sätta mig ner vid datorn och skriva, eller så har jag inte tillgång till en dator just då.. men idag har jag hur mycket som helst att skriva!
och eftersom jag är jag så får det bli i olika inlägg istället för ett jättelångt!
kan väll börja att säga att jag igår firade en månad i england! (dock en dag i förväg, egentligen så är det en månad IDAG) gick på affären och köpte två öl och en påse chips (-are you old enough to buy that? -yes. -okey.)
kan absolut inte förstå att tiden gått så fort! känns som högst två veckor! tiden har verkligen flygit iväg och allt känns bara bättre och bättre, som tur är.
jag och flickorna har börjat utveckla relationer till varandra och dom har börjat lyssna på vad jag säger (vilket dom verkligen inte gjorde i början). det går allra bäst med femåringen, åttaåringen kan ge rätt så rejält med attityd ibland, men det blir som sagt bara bättre och bättre för var dag som går! det känns även som att jag och mamman har fått en ganska bra relation. vi brukar sitta ner och prata om allt mellan himmel och jord ganska ofta..
börjar nästan känna mig som hemma här :)



flickorna, mamman och jag på promm med hundarna



Sweet talk

jag pratade med mamman i familjen igår och det gick jättebra!
hon förstod precis vad jag menade när jag sa att jag inte vet när jag har fri tid och när jag ska jobba.. vi kom iallafall överens om att vissa dagar jobbar jag mer, andra mindre. så att jag har tid att åka in till guildford eller om jag vill ha en extra lång helg och åka till exempelvis london.
hon sa även att hon är mycket besviken på sina barns beteende och att jag absolut inte får ta det personligt. dom har haft en au pair i ett år som slutade i mars och efter det så hade dom en au pair som det inte funkade så bra med. självklart förstår jag att barnen saknar sin gamla au pair, hon hade ju ändå varit här i ett år! det är en jäkligt lång tid om man själv bara är fem år.. och att det inte funkade med au pairen som kom efter försvårar också alltihop.
men det blir faktiskt bättre för var dag som går! känns jättebra!

(rekommenderar verkligen att man som au pair säger till nästan direkt om det känns som att man jobbar på tok för mycket, eller om det är något annat som inte stämmer! låter man det fortsätta för länge så tror familjen att man orkar med det och då kan det nog vara svårare att få jobba mindre/whatever)

pratade med mamma och alexander i telefon idag, kändes underbart! försökte ringa pappa också, men det funkade inte av någon anledning? hmm.. får testa någon annan dag.


so long!




It's time to make a change

en vecka och två dagar. så länge sen är det jag bloggade senast..
när jag har haft tid så har jag inte haft ork och tvärtom.

jag gillar "min" familj och dom är jättetrevliga och snälla (med vissa undantag hos barnen). men jag har aldrig riktigt haft "egentid" under dagen. det har hela tiden känts som att jag måste göra något i hemmet, eftersom dom ändå ger mig tak över huvudet och mat på bordet. vilket inte är helt rätt eftersom jag är anställd och betald att arbeta fem timmar om dagen, inte tio.
jag har liksom känt mig dålig och lat så fort jag dragit mig upp på mitt rum för att kolla mailen, facebook eller ringa någon. fast jag flera gånger har blivit tillsagd av vänner och familj att jag inte ska låta dom utnyttja mig så har det ändå inte känts bra att säga nej när dom så snällt frågar "bella could you be kind and hoover downstairs, please?". liksom, vad ska jag svara på det? "no, I'm busy sitting in my room watching re-runs of friends"?.

men efter att ha träffat irene och sara* så har jag bestämt mig att nu får det vara nog. när jag berättade för dom hur jag hade det i min familj så blev sara alldeles chockad, men irene förstod precis hur det var. hon hade själv varit med om exakt samma sak. men hade efter två månader satt ner foten och sagt att hon inte orkar ha det så längre. det kändes bra att prata öga mot öga med någon som förstår i vilken sits man är. det gav mig lite mer självförtroende och den där extra pushen som behövs. så jag har bestämt mig för att prata med mamman i familjen imorgon och ta upp det här med henne. jag lovar att uppdatera bloggen och skriva exakt hur det går.

*irene och sara är två au pairer som jag träffade igår inne i guildford. sjukt trevliga tjejer som jag deffinitivt ska träffa igen! kändes jättebra att prata med några jämnåriga som sitter i samma båt som en själv! irene är svensk och ska stanna ett år, hon kom i jan-feb (minns inte riktigt när) och sara är tysk och ska bara vara här ett halvår så hon åker hem redan i juli tror jag det var.. förresten! sjuuuukt skum grej! irene är född tjugosjätte september nittonhundranitto, PRECIS som jag! väldigt oväntat!


har börjat sakna alla där hemma.. två veckor utan att se familjemedlemmar som man ser varje dag är faktiskt jobbigt. grymt mycket jobbigare än när man är på resa. för då vet man iallafall att man snart ska hem och se dom igen. jag vet ju inte ens när jag kommer se dom nästa gång.. (förhoppningsvis så blir det till min födelsedag, men det är inte helt bestämt än).


puss och kram till allihopa <3



Ribbon-Sparkle, I'm gonna name him that!

Uppyäckte just att jag helt glömt bort att berätta vad jag har för barn!
Jag har två flickor på 5 och 8år..
8åringen är hyffsat trevlig, men ignorerar mig för det mesta.. Dock så brukar hon vilja att jag läser för henne på kvällarna, vilket är jättekul eftersom jag också lär mig av det!
5åringen är väldigt kramig och gullig, men kan blir sjukt otrevlig ibland också. Hon är lite Jekyll/Hyde faktiskt.
Igår till exempel.. Hon hade gjort sig redo för sängen och jag hade läst en kvällsbok för henne medans hon satt i min famn och mös. Så fiser hon mig i ansiktet. TREVLIGT. Verkligen, jättetrevligt! Och så kan hon säga saker som "SHUT UP!! STOP SMILING! It annoys me! I HATE YOU! You're not welcome in our house!!!!" Vilket är sjukt skumt eftersom hon efter en halvtimme kan säga saker som "I love youu.. You're the best au pair EVER! Can I hug you? Wow, you've got a really nice shirt!".

Men jag överlever! Föräldrarna är jättetrevliga och snälla.. Känns jättebra med allt, fastän ungarna är som dom är.. Men det blir säkert bättre när vi lärt känna varandra mer :)



Ikväll har vi haft riktigt fredagsmys med hämtpizza (fast den levererades till dörren), glass, chips och film! G-force såg vi.. Helt okej film! Inte direkt nån man ser fler än en gång, men den var rätt så bra :)
Och imorgon ska vi på någon slags utflykt. Det har något att göra med hästar, om jag uppfattat det rätt. Vi ska iallafall ha med oss grill och hela den fadderullan. Det är tydligen ett ganska stort event, så ska bli lite spännande att se hur det är! :)



HAHAAH justja! Barnen har egna marsvin, hundar, höns och så har dom en kanin.. Och iallafall, när jag skulle släppa ut hönsen idag så hittade jag ett hönsägg i buren. OCH DET VAR FORTFARANDE VARMT! Svincoolt täntke jag, tills jag insåg att varmt hönsägg = nyss utpressat ur hönsvagina. FRÄSCHT!


So long suckers!


My room

här får ni lite bilder på mitt rum;



och så en kort sammanfattning av alltihop;
-sjukt stor och härlig säng med ett enoooormt duntäcke
-byrå som jag har underkläder och diverse grejer i
-anslagstavla som ajg hängt upp mina örhängen på
-egen tv med dvd, sjukt många kanaler
-en liten fåtölj
-tre dörrar, en till resten av huset (längst till vänster), en garderob (mitten) och en till toan (längst till höger)
-egen toa med badkar (fast tveksamt om jag kommer bada.. känns lite småsunkigt)





that's that!






I walk the line

okej lite bilder från dagen;


(hundarna.. golden retreiver/alaskan huskey.
minns inte riktigt vad dom hetter, tror det var tamara och tark-nånting)



(här går man till höger för att komma ut till en massa stora fält)


(för om man går till vänster så kommer man till en gravplats)



(jag på promm)



(en liten utsiktsbild.. lite trist väder men skitsamma)




Oh, look a horse

okej.. då har jag varit framme i england i snart ett helt dygn.
vädret var fantastiskt igår! men idag så regnar det, typiskt england tydligen..

föräldrarna är jättetrevliga och barnen är helt okej. dom testar mig lite granna och är rätt så vilda, men förhoppningsvis så kommer dom att lyssna på mig när det har gått ett tag och vi har lärt känna varandra.

jag har ett eget rum och badrum med toa, vilket är underbart! dock så är det allra högst upp i huset så jag måste sringa upp för två trappor om jag behöver något, men äsch, lite motion har väll ingen dött av?

familjen ska snart iväg på någon fest och eftersom det är en "lunch sitting" så kan jag inte följa med.. för det är catering och bordsplacering och hela den fadderullan. men det är lugnt, för då får jag en liten chans att se mig om på byn och kanske gå ut med hundarna en sväng. (dom har tre hundar, en golden retreiver och två golden retreiver/alaskan huskeys).

jag kommer lägga upp bilder och sånt när jag pratat med familjen om vad det är okej att jag skriver om och lägger upp bilder på..


tjiaaaaaaao!!




RSS 2.0